Vi nåede kun lige hjem fra Sønderborg og Odense til en enkelt nat i lejligheden, hvorefter kufferten skulle pakkes på ny. I lørdags tog vi nemlig 3 dage til Ramkvilla i Småland, hvor Jakobs farbror har sådan et ærkesvensk (sommer)hus med solnedgang i baghaven.
Ud over vores lille eftermiddagsgetaway til Flensborg, var det det eneste udlandsferie det kunne blive til i år. Vi har til gengæld hygget og oplevet så meget i løbet af vores sommer – og vejret har været så godt – at vi bestemt ikke kan klage over det.

En cirka tre timers rejse havde vi til Ramkvilla, hvor vi blev mødt af den smukkeste svenske natur og det mest fantastiske vejr. Og en helvedes masse hvepse, fluer og myg. Men det tager vi med, for med den udsigt, kan vi overleve det meste. Wow, hvor var der bare smukt.
Huset lignede det, jeg ville kalde et “rigtigt” svensk hus. Det var simpelthen så hyggeligt, og stilen var gennemført hele vejen igennem. Vi nød dog mest af den store have, hvor Svend løb rundt og spillede bold, mens vi drak kold hvidvin i skyggen. Det kunne jeg bestemt godt blive vant til.

Udover hvidvinspimperiet gik vi nogle lange ture i skoven med Svend, plukkede vilde blåbær i vejkanten (Svend spiste hver og en og ville have “mere“), og vi var på en kantareljagt, hvor vi ikke fik andet end myggestik og lidt hindbær med hjem. Turens højdepunkt må dog være vores tur i speedbåden i den store sø, hvor vi fik vind i håret og så naturen fra den anden side. Jeg kan ikke sætte ord på, hvor smukt det var. Jeg sugede bare det hele ind og fortalte mig selv, at vi slet ikke var færdige med at udforske den svenske natur.

På vejen hjem stoppede vi i Växjö til lidt shopping og fika. Gud, hvor er fika bare et genialt koncept – det er faktisk sådan lidt sønderjysk, så no wonder at det falder i min smag. Växjö er den største by i Småland, men minder nok på mange måder om Roskilde. Den var super hyggelig, og der var nogle gode butikker at udnytte den svenske krone i. Og det gjorde vi.
Efter vores øhopperi og vores svenske smuttur har jeg virkelig fået næring til den lokale og nære rejselyst, så næste sommer er der stensikkert noget mere af det danske og svenske land, der skal udforskes.
Skriv et svar